نوع مقاله : مقاله علمی - ترویجی

نویسنده

بخش تحقیقات خاک و آب- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی- تبریز ایران

چکیده

سیب‌زمینی یکی از محصولات زراعی مهم کشور است و در سبد غذایی جامعه ایرانی جایگاه ویژه دارد. استفاده از انواع کودها باعث افزایش تولید محصولات زراعی می‌شود ولی در کنار تأثیر مثبت این کودها، مشکلاتی هم در سلامت محصولات و مسائل زیست‌محیطی حادث می‌گردد. برای تلطیف اثرهای نامطلوب کودهای شیمیایی، استفاده از مواد محرک رشد در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. مواد محرک رشد موادی هستند که در مقادیر کم مصرف نقش بارز در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت دارند. مواد محرک رشد در چهار دسته عمده اسید هیومیک، اسیدهای آمینه، عصاره‌های جلبک و میکرو اورگانیسم‌های محرک رشد تقسیم‌بندی می‌شوند. استفاده از مواد محرک رشد باعث افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی می-شوند و در شرایط بروز تنش‌های زیستی و غیر زیستی اهمیتشان بیشتر می‌گردد. باید توجه نمود که مواد محرک رشد جایگزین کودهای شیمیایی نیستند و در تعامل و همراهی با کودهای شیمیایی و آلی بیشترین اثر را دارا هستند.

کلیدواژه‌ها