نوع مقاله : مقاله علمی - ترویجی
نویسنده
استادیار، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
چکیده
فرآوری حداقل به معنای عملیات شستشو، درجهبندی، پوستگیری، بُرش و جلوگیری از قهوهای شدن به منظور حفظ تازگی سبزیجات و میوه ها است که اغلب با اعمال بسته بندی مناسب تکمیل می گردد. نظر به اینکه ضایعات سیبزمینی در کشور بسیار بالا می باشد، تولید سیب زمینی تازه، برش خورده، بسته بندی شده و آماده مصرف راهی برای کاهش ضایعات آن معرفی می شود لذا با هدف کاهش ضایعات و تولید سیبزمینی تازه و آماده مصرف با کیفیت مطلوب، ابتدا سیبزمینیها پوستگیری شده، با آب مقطر استریل شستشو داده شوند. سپس با استفاده از محلول ازن گندزدایی میشوند. به منظور ممانعت از واکنشهای قهوهای شدن به مدت 3 دقیقه در محلول 1 درصد حاوی ال سیستئین، اسید آسکوربیک و اسیداستیک غوطهور، سپس خشک و بستهبندی شوند. بستهبندی در بستههای پلیآمید– پلیاتیلن و به ضخامت 80 میکرون و تحت خلا انجام و در دمای ˚C4 نگهداری شود. سیب زمینیهای نگهداری شده به این روش دارای کیفیت مناسب بوده و تا 2 هفته قابل نگهداری است.
کلیدواژهها